LauRie modtager Oeko-Tex-certifikat

I juli 2016 modtog den danske dametøjsvirksomhed LauRie sit Oeko-Tex Standard 100 certifikat, der giver tilladelse til at benytte Oeko-Tex-mærket. Arbejdet med Oeko-Tex begyndte i 2007

Det er en glad og stolt Lena Trend Hansen, direktør og partner i LauRie, der nu kan sætte det eftertragtede og troværdige Oeko-Tex-mærke på virksomhedens kollektioner. Mærkningstilladelsen, der er anerkendt på globalt plan, gælder et år af gangen, hvorefter certificeringen skal fornyes.

– LauRie har været på en lang rejse og har sammen med sine leverandører udført et enormt stort arbejde for at opnå denne certificering, men vi har aldrig været i tvivl om, at det er den vej, vi vil med vores produkter. Nu er det så lykkedes, hvilket vi selvfølgelig er super stolte af. Certificeringen betyder konkret, at LauRies kollektioner ikke indeholder stoffer, som er sundhedsskadelige, og som anses for at være kræft- eller allergifremkaldende, og der er heller ikke brugt kemikalier, som anses for at have negativ indflydelse på menneskets forplantningsevne. Kort sagt betyder Oeko-Tex-certificeringen, at der ikke er anvendt farlige kemikalier nogen steder i tøjet – fra den mindste knap, lynlås eller rhinsten til metervarerne. Hele værdikæden testes, og derfor er også de kemikalier, vi anvender til for eksempel blegning, print, i vask og farvning også testet ikke-skadelige for mennesket, siger Lena Trend Hansen, der er ansvarlig for Oeko-Tex-arbejdet hos LauRie.

Oeko-Tex-organisationen foretager løbende stikprøver hos både leverandører og underleverandører, hvor der testes for brug af skadelige kemikalier.

– Vi har nået en milepæl hos LauRie, og vi er blandt pionererne på CSR-området i Danmark. Resten af modebranchen vil i øvrigt komme til at følge i fodsporet på os, for EU vedtog allerede i 2007 et kemikalie-direktiv, som hen mod 2020 netop gør op med og forbyder brug af skadelige kemikalier, der i dag testes for, når man skal opnå Oeko-Tex Standard 100-certificering, fortæller Lena Trend Hansen, der håber, at Danmark kan blive foregangsland for bæredygtig mode.

Oeko-Tex-certificeringen hjælper til at skabe større åbenhed og gennemsigtighed i modebranchen, for når virksomheden mærker tøjet med Oeko-Tex, skal der fremgå et individuelt certificeringsnummer på mærket, så enhver forbruger eller samarbejdspartner kan tjekke certificeringen på Oeko-Tex’ hjemmeside – oeko-tex.com.

– Forbrugerne efterspørger i dag blandt andet økologisk mad og hudpleje, og jeg er overbevist om, at kunderne også med tiden kommer til at efterspørge tøj, der er produceret forsvarligt og uden farlige kemikalier. Nu giver LauRie forhandlerne en unik mulighed for at kunne udbrede kendskabet til Oeko-Tex-certificeret tøj og til at skabe en dialog med kunderne om brug af skadelige kemikalier i tøj. Hvem kender ikke problemer med for eksempel nikkel-allergi? Det tror jeg, de fleste kvinder gør. Alle forbrugere kan forholde sig til problemstillingen, og derfor er den tilladte grænseværdi for nikkel i materialer til tøj forsvindende lille. Jeg håber virkelig, at forbrugerne i fremtiden selv vil blive mere nysgerrige på, hvordan beklædning er produceret – præcist som vi ser det på fødevareområdet, siger Lena Trend Hansen.

LauRie deltager i modeugen i København, hvor virksomheden udstiller på CIFF i CIFF Showrooms, stand nr. B2-212.

Skærmbillede 2016-08-04 kl. 16.41.24

Book your tickets